Hvis du oplever problemer med at blive godkendt til et forbrugslån, findes der forskellige metoder til, hvordan du kan øge din kreditværdighed. En af dem er at stå flere personer på låneaftalen. Det kan være en ven, et familiemedlem eller din partner. Her i artiklen går vi mere i dybden med hvorfor, samt hvad du skal være opmærksom på, når du låner penge med en anden via hurtigudbetaling.dk – også selvom det kun er dig, der får gavn af dem.

Hvorfor har 2 personer en højere kreditværdighed?

Årsagen til at kreditværdigheden øges, når man er to personer er, at det giver en større sikkerhed for udbyderen af forbrugslånet. Når der er to på låneaftalen, er der nemlig også to, der er ansvarlige for lånet. Kan den ene ikke betale tilbage, vil den anden altså være forpligtet. Det giver en større sikkerhed for låneudbyderne. Samtidig vil to personer også typisk have en noget bedre økonomi, end hvis det bare var en person, der ansøgte til forbrugslånet. Dermed er der også flere penge til at afdrage på lånet.

Hvis du godt kan blive godkendt til et forbrugslån alene, kan du ofte opnå bedre vilkår, hvis i er to på låneaftalen. Det vil sige bedre renter og dermed en lavere ÅOP på forbrugslånet.

Risikoen ved at låne penge sammen

Overvejer du at tage et forbrugslån, hvor der skal stå dig selv og en anden person på låneaftalen? Så er der nogle ting, du skal være meget opmærksom på, før i låner penge. Først og fremmest skal det være en person, som du stoler og, ligesom vedkommende skal stole på dig. Når I underskriver en låneaftale, forpligter i jer også til noget sammen. Er det din partner, vil i stadig have lånet, hvis i går fra hinanden.

Samtidig skal i acceptere, at i hver især hænger på at betale lånet tilbage alene, hvis den ene ikke har økonomien til det. Det er en af de helt store risici ved at tage et forbrugslån sammen. For at undgå eventuelle konflikter, kan det være en god idé at snakke tingene igennem, samt hvad i gør i forskellige situationer. For eksempel hvis i går fra hinanden. Det kan være en god idé at få ned på papir alt efter, hvor stort lånet er.

Som du kan læse, er der altså en del risici ved at tage et forbrugslån med en anden person. Skal du udelukkende selv bruge pengene fra lånet, så vil det i mange tilfælde være bedst at låne pengene selv. Skal du og din partner for eksempel tage et forbrugslån til en fælles rejse, så kan det være en fin ting at låne penge sammen, fordi I begge får glæde af forbrugslånet.

Få en bedre kreditværdighed ved at låne penge sammen