Søvn er lige så vigtig som sund kost. En gennemsnitlig voksen kræver syv til otte timers søvn pr. Nat. Søvnmangel har været forbundet med fedme, diabetes, hjertesygdomme og hypertension samt humørsygdomme og depression. God søvn er afgørende for kroppens stofskifte, afgiftning og andre funktioner. Dr. Fuhrman siger, at mangel på søvn kan føre til en stigning i risikoen for at udvikle kroniske sygdomme som diabetes og hjertesygdomme. Du kan få god søvn ved at ændre din kost og behandle søvnforstyrrelser som søvnapnø.

God søvn kan forbedre dit generelle helbred og styrke dit immunforsvar. Når kroppen er velhvilet, kan den producere flere antistoffer. En hel nats søvn kan forbedre dit immunsystems evne til at reagere på vacciner. Det betyder, at vacciner vil fungere bedre i kroppen. Undersøgelser viser også, at tilstrækkelig søvn kan øge kroppens immunrespons. Hvis du har problemer med at sove, er der naturlige midler.

Undersøgelser har vist, at tilstrækkelig søvn kan reducere hyppigheden og intensiteten af smerte. For kroniske smertepatienter anbefales det at sove i syv til otte timer om natten, uanset årsag. God søvn kan forbedre humøret og reducere risikoen for personskade eller ulykke. Forskning har vist, at mangel på søvn er forbundet med større katastrofer. Mindre skader i køkkenet kan dog være mere almindelige, når folk er trætte. At sove godt forbedrer hukommelse og problemløsningsevner.

Det er vigtigt at undgå stimulanser som koffein og alkohol, før du går i seng – sleepzone.dk. Tag ikke en lur efter klokken 3 om morgenen og i mere end 20 minutter. Undgå koffein og alkohol og motion mindst to timer før sengetid. Hvordan du håndterer stress vil bestemme, hvor meget søvn du får. Søvnmangel kan også føre til søvnløshed. Disse faktorer kan forstyrre din søvn og forårsage søvnløshed. En søvnspecialist kan hjælpe dig med dette problem.

Det er vigtigt at have en ensartet sengetid og sikre, at rummet er mørkt. Dette vil hjælpe dig med at få en god nats søvn. Undgå stærkt lys i dit soveværelse, da de kan vække hjernen og gøre det svært at falde i søvn. Undgå elektroniske enheder som computere og mobiltelefoner, og invester i behageligt sengetøj. Hvis du stadig har problemer med at sove, kan du altid bruge sovepiller.

Søvnhygiejne er lige så vigtig som ethvert andet aspekt i dit liv. God søvnhygiejne starter med god søvnhygiejne. Det hjælper dig med at falde i søvn hurtigere og forblive i søvn længere. God søvnhygiejne kan endda forhindre nogle søvnforstyrrelser. Søvnløshed refererer til en tilstand, hvor folk har problemer med at falde i søvn og forblive i søvn i mere end tre måneder. Du bør søge lægehjælp, hvis du har vedvarende søvnproblemer.

Naturlige midler mod søvnløshed